Search

Јавен повик за градење капацитети и суб-грантирање за Род и финансирање на климатски промени

Број на повик: 2841/06/24

Проект – ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ТРАНСПАРЕНТНОСТА И ОДГОВОРНОСТА ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН И МОЛДАВИЈА (Мрежа за родово одговорно буџетирање” ФАЗА II)

Финансиран од: Австриската агенција за развој и Шведската агенција за меѓународна развојна соработка

Имплементатори:  Центар за истражување и креирање политики (С. Македонија), Центар за родова алијанса за развој (Албанија), Центар за промоција на граѓанското општество (БиХ), Мрежата на жени на Косово, Женска акција (Црна Гора), Хаб за родово знаење (Србија) и Кистон (Молдавија)

Мрежата за родово одговорно буџетирање (МРОБ) објавува Повик за аплицирање за градење капацитети и суб-грантирање за Род и финансирање на климатски промени. Повикот се однесува на организации од Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово, Молдавија, С.Македонија и Србија.

Насоки и потребни документи:

  1. Јавен повик за аплицирање за Градење Капацитети и Суб-грантирање за Род и финансирање на климатски промени
  2. Анекс 1: Образец за пријавување и краток концепт за добивање грант
  3. Прашања и одговори

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *