header-image

Мрежата за родов надзор на буџетот со второ издание на проектното гласило

Мрежата за родов надзор на буџетот со второ издание на проектното гласило

Тукушто излезе второто по ред гласило на Мрежата за родов надзор на буџетот. Погледнете тука што сè направивме во изминатиот период со цел доближување на концептот за родово одговорно буџетирање до носителитеContinue readingМрежата за родов надзор на буџетот со второ издание на проектното гласило

Излезе првиот број на гласилото на МРОБ

Погледнете го кусиот пресек на досега спроведените активности во рамки на проектот „Мрежа за родово одговорно буџетирање за Западен Балкан и република Молдавија“, поместен во првото издание на проектното гласило.Continue readingИзлезе првиот број на гласилото на МРОБ

ЦИКП со свој придонес во јавната дебата по однос на предлог Законот за буџетите

Министерството за финансии го презентираше нацрт Законот за Буџет. ЦИКП учествуваше во јавната расправа: “Предложениот Закон за буџети, родовото одговорно буџетирање го споменува само во член 3 каде меѓу 11теContinue readingЦИКП со свој придонес во јавната дебата по однос на предлог Законот за буџетите

Повик на МРОБ за ангажирање евалуатор

Во рамките на проектот „Мрежа за родовo одговорно буџетирање во Западен Балкан и Република Молдавија“, бараме евалуатор кој/а ќе спроведе среднорочна и завршна проценка за ефикасноста, перформансите и одржливоста наContinue readingПовик на МРОБ за ангажирање евалуатор