header-image

Активности

Излезе петтото гласило на Мрежата за родов надзор на буџетот

Пред да заминеме на заслужен одмор, погледнете го најновото, петто по ред, гласило на Мрежата за родов надзор на буџетот за Западен Балкан и Република Молдавија кој го прикажува успехот

Прочитај повеќе »

Огромен интерес за првиот вебинар на тема „Родовата еднаквост и климатските промени“

На денешниот вебинар за родова еднаквост и климатски промени, во рамки на проектите „Низ женски леќи: покревање на политики и буџетски иницијативи, следење на спроведувањето на локалните акциски планови за

Прочитај повеќе »

Покана за вебинар „Родовата еднаквост и климатски промени“

Почитувани, Центарот за истражување и креирање политики во име на Мрежата за родов надзор на буџетот за Западен Балкан и Република Молдавија и проектот „Низ женски леќи“ има чест да Ве покани на

Прочитај повеќе »

Ново издание на гласилото на МРОБ – колку родово одговорни беа националните мерки за справување со ковид-19?

Новото гласило #4 ги претставува наодите од фискалните проценки кои упатуваат на нерамномерна распределба на јавните средства и поединечните програми за помош на претпријатијата и  спас на работните местa, a

Прочитај повеќе »

Втор круг обуки за родово одговорно буџетирање во рамки на МРОБ

Мрежата за родово одговорно буџетирање (МРОБ) со задоволство го објавува вториот повик за прибирање пријави од страна на граѓанските организации (ГО) заинтересирани за бесплатна почетна или напредна обука за родово

Прочитај повеќе »

Мрежата за родов надзор на буџетот со второ издание на проектното гласило

Тукушто излезе второто по ред гласило на Мрежата за родов надзор на буџетот. Погледнете тука што сè направивме во изминатиот период со цел доближување на концептот за родово одговорно буџетирање до носителите

Прочитај повеќе »