Search

Обезбедување на еднаквоста: родово-одговорно управување со јавните финансии и улогата на граѓанските организации – следен вебинар во рамки на МРОБ

Мрежата за родово-одговорно буџетирање во Западен Балкан и Република Молдавија (МРОБ) има чест и задоволство да ве покани на третиот вебинар под наслов“Обезбедување на еднаквоста родово-одговорно управување со јавните финансии

Read More »

Покана за вебинар „Родовата еднаквост и климатски промени“

Почитувани, Центарот за истражување и креирање политики во име на Мрежата за родов надзор на буџетот за Западен Балкан и Република Молдавија и проектот „Низ женски леќи“ има чест да Ве покани на

Read More »

ЦИКП ја претставува фискална анализа „ Справување со ковид- 19: како трошењето на јавните пари влијае на родовата еднаквост?“

Центарот за истражување и креирање полити во рамки на проектот „Мрежа за родово одговорно буџетирање во Западен Балкан и Република Молдавија“, финансиски поддржан од Австриската агенција за развој и Шведската

Read More »