Search

Резиме на дводневниот регионален форум за родово одговорно буџетирање: Going Glocal

Форумот за родово одговорно буџетирање-Going Glocal: Родово одговорно буџетирање во Западен Балкан и Молдавија: унапредување на доброто владеење преку зајакнување на ГО да користат алатки за РОБ, кој беше одржан…Continue readingРезиме на дводневниот регионален форум за родово одговорно буџетирање: Going Glocal

Работилница за родот и климатските промени

  ЦИКП ги пречека GBWN партнерите во Северна Македонија од 20 до 25 јуни 2023. Првите два дена беа посветени на родот и климатските промени, митигација и адаптација. Ден 1…Continue readingРаботилница за родот и климатските промени

Работилница за застапување и лобирање на високо ниво

‘’Никогаш не плашете се да го кренете гласот за искреност и вистина и сочувство против неправдата, лагата и алчноста. Ако луѓето ширум светот … би го направиле ова, тоа би…Continue readingРаботилница за застапување и лобирање на високо ниво