Gender Budget Watchdog Network Vas sa zadovoljstvom poziva na naš treći webinar pod nazivom Sigurna ravnopravnost: rodno odgovorno upravljanje javnim financijama i uloga organizacija civilnog društva koji će se održati 26. januara 2022. od 15 do 17 sati.

Cilj ovog online okupljanja jeste razgovor o PEFA okviru za procjenu rodne odgovornosti upravljanja javnim financijama i ulozi organizacija civilnog društva u poboljšanoj primjeni pomenute metodologije na Zapadnom Balkanu i u Republici Moldaviji.

U nastavku se nalazi agenda.

Vrijeme

Govornik/ica/institucija

Tema

15:00-15:10

GBWN/CRPM

Uvod

15:10-15:25

Predstavnik/ica PEFAureda

Prezentacija PEFA Okvira za upravljanjejavnimfinancijama i procjenurodnoodgovornog PFM i seta devetindikatora;

15:25-15:40

Predstavnik/icaSvjetskebanke

Primjena PEFA okvira – naučenelekcije i potencijalnauloga civilnog društva

15:40:15:55

Predstavnica NIRAS Development Consulting

Ulaznetačke za korištenje PEFA okvira kao platforme za reformu i orodnjavanjesistemaupravljanjajavnimfinancijama na Zapadnom Balkanu i u Republici Moldaviji

15:55-16:10

Predstavnica Europskog ženskog lobija

Ženske organizacije kao nadzornatijelafiskalnihpolitikakoristećiOkvir za rodnoodgovornoupravljanjejavnimfinancijama – koje izmjene su potrebne da bi se Okvirkoristio kao monitoring alatorganizacija civilnog društva?

16:10-17:00

Pitanja i odgovori, krajwebinara

Kako biste prisustvovali webinaru, molimo Vas da se registrujete putem sljedećeg linka: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcrcOioqD4rHNWRTQiL7Q1QFtdulRFuayVT; nakon registracije, zaprimit ćete mail s detaljima sastanke.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili nejasnoća, budite slobodni da se javite na mail: simonovski@crpm.org.mk

Srdačan pozdrav,

Tim GBWN