Prima întâlnire a Rețelei de monitorizare a bugetării sensibile la gen (Gender Budget Watchdog Network – GBWN) a avut loc în perioada 24-26 august în Zabljak, Muntenegru. La întâlnire au participat reprezentanții tuturor organizațiilor care alcătuiesc consorțiul și a fost, de asemenea, organizată o difuzare online a întâlnirii pentru acei membri care nu au putut participa.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate activitățile care urmează a fi desfășurate în următoarea perioadă și s-a convenit asupra unui nou plan de lucru, care include pregătirea a trei rapoarte de analiză BSG, pledoarie pentru schimbări de politici, dezbateri publice în parlamentele naționale ale țărilor care implementează proiectul, o a doua vizită de studiu și altele.

În plus, s-a lucrat la conținutul a trei documente strategice, care vizează extinderea rețelei, asigurarea vizibilității acesteia, precum și modul în care va funcționa rețeaua și va lua decizii, în momentul în care noi membri vor începe să se alăture.

În cele din urmă, pentru a se cunoaște mai bine, participanții au făcut împreună o tură de rafting pe râul Tara, având parte de un nivel crescut de adrenalină, în timp ce cei mai curajoși au mers și pe tiroliană.